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À la mannyire de Maît' Gires par Jean-Philippe Joly Président de l'association " Tèqueurs et chouleurs de Normandie" **Théo Capelle, *Marotène de Blaunche Launde CPA Collection LPM GRIFF 1910 En noir & blanc | ||||||
| Le petiot courtin de "Tcheu nouos" Les aguignettes de "Tcheu nouos" Tarte és poumes " veiles oû vent " Matelotte feumaée de ha Salade mélaungie byin croquaunte Teurgoule ou Terrinaée Soupe de peissoun * Flip** | |||||
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À la mannyire de Maît' Gires par Jean-Philippe Joly Président de l'association " Tèqueurs et chouleurs de Normandie"
Ch'est eune châose byin trisse d'oumbliyi annyi ch'té mâquale-lo... Vo-z- acataez ou mouogiz quiquefeis du " gratin Dauphinois " mais brin d'chenna… Ch'est eun malheu ! Noum de Zo, ch'est byin oûssi bouon, dame veire. Fâot pus décessi d'en mouogi sauns déroumpt achteu ! Ch'est-i byin d'acco ?
A queri oû courtin ou acataer sus le marchi pouor 4 bouones gens: | ||||||||
- 10 pounéterres - 3 biâos pouriâos - 1 bouone quilli d'flleu - 120 g de jaumbon ou de lard (ou pus, à voute leisi) - Lauryi (eune fuule) - Peive et sé - Lait - Buure
et eune tuule pouor tchuure
- 1/Copaer en petiotes tâles les pounéterres et en morciâos de 2 cm les pouriâos. Itou copaer le lard en morciâos.
- 2/Sus la tuule fâot tchuure les tales et morciâos copaés pour les racachi d'aveu du buure.
- 3/ Eune feis byin oraé touot chenna, décruchetaer le lait jousque d'aras des morciâos, eune bouone quillire de flleu pa d'sus, l'aveine dé tchuraé et l'sé, et eune fuule de lauryi itou, mouvaer l'tout. Muchi pouor tchuure tout à petit. Les pounéterres s'ront tchuutes à quoeu.
Joraer d'aveu du persi hagui ! Ch'est brin couotageus et ch'est du roguu. | CPA Collection LPM GRIFF 1910 | |||||||