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À la mannyire de Maît' Gires par Jean-Philippe Joly Président de l'association " Tèqueurs et chouleurs de Normandie
Tarte és poumes " veiles oû vent "
Chenna ch'est eun reide bouon pllaisi pouor les liquous ! Trachiz doun eune bouone chopène… à men souvenin. | ||||||||
A queri oû courtin ou acataer sus le marchi :
Pouor 4 bouones gens
Eune pâte à " founcaer " ou muus : fuuletaée (d'aveu 100 g d'buure, 200 g d'flleu, 1 dl d'iâo et eun miot d'sé et d'aveu syis tours de pâte ) Chucre brunge Iâo Poude d'amounde Poumes reinettes (1 bouon kg) Cinamone (canelle)
1/ Fâot des poumes copaées en traunches d'un cm et épuqui la piâo d'eun bouot à l'âote, mais i fâot que ch'té-chène demeure sus la poume. Laissi tchurre dauns eune marènade d'iâo, d'gouotte, dé chucre brunge et d'cinamone itou (à pilvaudaer). Fâot eun miot de liquide mais brin d'excaès pouor ampraès...
2/ Fâot tchuure la pâte sauns ryin eun miot d'avant duraunt 10 min. Achteu maisi, queri dehors les poumes et guédaer la marènade à fait d'aveu du chucre et faire tchuure en caramel sauns yête du. | CPA Collection LPM GRIFF 1910 | |||||||
3/ A la partie de là, affilaunter dedauns des petits morciâos d'buure tout à petit en rémouvaunt, et pis d'la poude d'amounde pouor finin et chenna pouor faire eune sâoce eun miot épaisse. Etalaer eune beurraée sus le found de tarte câoffé, d'aveu ch'té sâoce..
4/ D'sus genci les poumes, la piâo vers le *hâo t, coume dé juste, grégi d'eune miette d'chucre pouor orer.
5/ Tchuure à 180 ° jusqu'à s'avisi que la pé seie décolaée et byin couloraée.
V'chin, ch'est craquaunt souos la dent yens et mouéleus pa l'dessus. Vous gens seront surgoulaés ! Fâot juste ajoutaer le burre dauns le caramel "enco câod byin seur"... | ||||||||