| Pouor 4 bouones gens | | | 1 muletoun (petit mulet) 1 maqueré 1 turpin (vive) quiques aungllettes, crabes enragies, fllies, brelins, vras, cabots. 1 pouré 1 carotte 1 toumate 1 ougnoun 1 moque de vin bllaunc et treis pintes d’iâo thym, loryi, persi, âl. sé, peivre, huile. | Epuqui la légueume et la hagui. Dauns eun faitout : - faire suintaer la légueume dauns l’huile. - mouillyi d’aveu l’iâo et le vin. - y mette eun counséquent bouquet garnin, le sé, le peivre. - laissi fréchounaer dyis minutes. - mette les peissouns et les aunglettes dauns eun filet et les plloungi dauns le bouilloun. - laissi mijotaer eune trentanne de minutes. - sorti le peissoun , l’épuqui ainchin que les crustacés et les remettes dauns le faitout. - ébllaqui le tout à la méconnique . Servi d’aveu eune crôte de pan et de la cramme. Bouon appétit ! |
| CPA Collection LPM GRIFF 1910 | |