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La mannyire de Maît' Gires par Jean-Philippe Joly Président de l'association " Tèqueurs et chouleurs de Normandie" | ||||||||
Ha : milandre, ou byin eun âote requin, requin tâope par exemplle.
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Mélaungi de la chai et du peissoun, eune reide bouone idaée, d'aboun pus si la chai est oû mitaun de ch'tu peissoun. Ch'est eune chai niquette, et eune mannyire d'fai à touote brélingue. D'aveu chenna les pus grichus seront countents (même la couoche-brun) !
A queri dauns l'apllêt et/ou acâtaer oû marchi
Pouor 4 bouones gens
| CPA Collection LPM GRIFF 1910 | |||||||
1/Copaer le peissoun en petits tchubes de 3 à 4 cm en dépiâotaunt jusqu'à pis- pus. 2/ Pairotaer en p'tits morciâos, hagui les oignouns et échalottes, itou l'andouille et le jaumbon 3/ Faites racachi ches drényis dauns eune castrole counséquente d'aveu d'l'uule sauns brin fricachi 4/ Eun feis doraés, tchuure brin d'abat et mélaungi en décruchetant le buure en morciâos 5/ Acachi les morciâos d'peissoun et les faire bllaunchi en mountaunt eun miot la fllaumbaée 6 /Décruchetaer herbes et épices et le sé. Byin rémouver d'aveu eune bouone quillie d'flleu. 7/ Achteu maisi, ramucri d'aveu le bouon beire mais brin d'exçaès. 8/ Quittaer pouor l'ssi tchuure 10 min pas par trop fort. A mitaun décruchetaer les moules dans la castrole et tchuure muché (à couvert). 9/ Finin d'aveu eune liaisoun d'cramme en rabattaunt le feu. Byin anichi d'aveu la sâoce les morciâos d'peissoun avaunt qué de servi.
Pouor acauntaer : eun beire fermyi byin su, ou eun vin bllaunc d' Sâovignon ou d' Châbllis mais lo j'chape eun miot (je fronce les sourcils)! | ||||||||