| La servant' dans eun' ferme a bi d' l'ouvrage à faire, Faut l' matin au p'tit jou qu'o s' lève por aller traire Et comm' lés vach's sont loin, tout à l'autr' bout du clos, Por rapporter san lait, o s' met l' carcan su l' dos ; C'est d' quei qu'est bi commod' por porter deux timbales. A preus cha, faut qu'olle aille, un grand sieau à chaq' bras, Por souaigni lés cochons et ab'erver lés viâx ; Suivant l' goût d' cés bêt's là, faut des sieautées spéciales. Enfin, c'est la servant' qu'a tous lés soins du lait, Qui l' porte à la lait'rie et l' passe à l'écrèmeuse, C'est core ell' qui fait l' beurre et qu'en est orgueilleuse ; Por la têt' du marchi, faut que l' beurr' sait parfait ;
V'la celle à maître Amand, un gros fermi d' Sept-Vents, Eun' fumell' bi dodue et qu'a tous lés talents. Portant j' sais bi qu' no dit- : (Y'a dés langu's si méchantes,) Qu'o n' s'rait p'têt' pas l'enn'mie d' baichons réconfortantes ; Paraîtrait core itou, j' vo dis cha en secret, Qu'o fait souvent causette avec l' grand-valet.
Laissons dir' cés gens là, c'est dés langu's de vipère Qu' ainm'raient certain'ment mieux dir' du ma d'eux qu' de s' taire ; Mais Mélanie Bairot, la bouenn' servant' que v'la, Dans lés plein's années d' pomm's, s' fich' pas mal de tout cha ! | |